Погледнете ги денешните минимални температури измерени во Македонија

Во текот на изминатата ноќ времето во Македонија беше ведро и МНОГУ СТУДЕНО со негативни температури на воздухот насекаде низ Македонија.

Претпладнево исто така е сончево со слаб до умерен ветер од северен правец.

Овие се измерените вредности на температурата на воздухот во Македонија ова утро:

Берово -11.8°C, Скопје Петровец -10.2°C, Демир Капија -9.4°C, Струмица -8.8°C, Битола -8.5°C, Тетово -8.2°C, Скопје Зајчеврид -7.8°C, Штип -7.6°C, Прилеп -7.1°C, Крива Паланка -5.7°C, Гевгелија -5.4°C, Пожаране -4°C, Лазарополе -3.9°C, Ѓуриште -3.8°C, Виница -3.6°C, Охрид -3.4°C, Претор -3.4°C, и највисока температура од -2.4°C е измерена во Тополчани.

Подготви: СЛАВЧО ПОПОСКИ!

 

35 Прегледи