Годината која заминува ќе ја паметиме по многу земјотреси – најсилниот беше регистриран во Скопје по разорниот од 1963

Оваа 2016 година за жал ќе ја паметиме по многу земјотреси кои се случија во Македонија и од кој најсилниот беше регистриран во Скопје по оној разорниот од 1963 година.

Оваа година Скопје го погоди силен земјотрес со интензитет од 5.3 степени спорет рихтеровата скала и истиот предизвика мтеријални штети а освен тоа предизвика голема паника кај граѓаните кои беа принудени ноќите да ги поминуваат под отворено небо.

Оваа 2016 година многу земјотреси од Грција беа почувствуви и во Македонија.

На следната фотографија можете да го погледнете моментот кога Скопје беше погодено од силниот земјотрес со интензитет од 5.3 степени според рихтер:

ДА НЕ СЕ ПОВТОРИ!

35 Прегледи