Радарска слика: Во живо го следиме времето само за вас

Во овој момент од исток, поточно од соседна Бугарија кон нашата територија се движи облачна воздушна маса која е можно да донесе слабо локално провејување на снег особено во источните  и во јужните предели.

Токму оваа облачна маса во текот на утрешнут ден повторно ќе донесе услови за провејување на локален слаб снег и тоа повтоно особено во источните  и во јужните предели.

Напомена: Доколку се случи ова провејување нема да биде ништо посебно, се работи за слабо провејување на снег.

Од оваа облачна маса е најпогодена Турција каде на многу места владее вистинска снежна бајка што значи како бранот се движи така во исто време и слабее во јачина.

На следната радарска слика можете да ја погледнете моменталната состојба со облачноста  и со врнежите:

Подготви: СЛАВЧО ПОПОСКИ!

 

40 Прегледи