ВОНРЕДНА ПРОГНОЗА: ТЕМПЕРАТУРИТЕ НА СОНЦЕ ОДАТ И ДО 60°C! (КРАЈНА ПРЕТПАЗЛИВОСТ)!

Почитувани граѓани се наоѓаме под влијание на еден таков ЕКСТРЕМНО ТОПОЛ Африкански бран кој навистина е ОПАСЕН ПО ЖИВОТОТ НА ГРАЃАНИТЕ и дефинитивно територијата на Македонија како и голем дел од државите во региот треба да се наоѓа во ЦРВЕНА ПРЕДУПРЕДУВАЧКА фаза но што е тука е.

Температурите кој се очекуваат понатаму поточно и во најголемиот дел од следната недела под сенка ќе се искачуваат во интервалот од 35 до 42 степени додека на сонце истите ќе бидат МНОГУ ПОВИСОКИ и ќе се мерат температури од дури над 55 степени а понекаде до 60 степени па затоа граѓаните се советуваат доколку не мораат да не излегуваат во најтоплиот дел од денот или пак доколку излезат со себе да понесат заштитна опрема одсносно капа и наочари за сонце и исто така се советуваат предолго да не се задржуваат на пеколното сонце кое е со УВ ИНДЕКС од околу 10.

Бремените жени како и старите и изнемоштени лица во никој случај да не излегуваат во најтоплиот дел од денот.

За нови и детални информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ

 

22 Прегледи

ВОНРЕДНО: МАКЕДОНИЈА ГОРИ И ОД ЕКСТРЕМНО ВИСОКИ ТЕМПЕРАТУРИ И ОД ПОЖАРИ!

Покрај што Македонија гори од ЕКСТРЕМНО ВИСОКИ температури на воздухот кој на сонце во делови од државава веќе се искачуваат до околу 60 степени гори и од ОГРОМЕН број на шумски пожари кој беснеат низ цела држава.

Овој ЕКСТРЕМНО ТОПОЛ Африкански бран веќе кажавме дека е ОПАСЕН ПО ЖИВОТОТ НА ГРАЃАНИТЕ особено на оние стари и изнемоштени лица и истите задолжително треба да останат дома во најтоплиот дел од денот додека сите граѓани да пијат многу течности и да се освежуваат.

Според моменталните анализи со кој располагаме ЕКСТРЕМНО ТОПЛИОТ Африкански бран ќе се задаржи дури и во поголем дел од наредната недела.

За нови и детални информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ

 

28 Прегледи