ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ НА МЕТЕОРОЛОГОТ КОСТАДИН ПАВЛОВ

Почитувани граѓани и сограѓани со оглед на тоа дека пред нас е ПОДОЛГ период на СУША, стабилно, сончево, суво и се потопло време предупредувам дека особено во нашата источната половина на државава како и на југоистокот поради невообичаено високите температури кои се очекуваат (над 35 степени, локално и близу 40 степени под сенка) на сонце и МНОГУ ПОТОПЛО постои можност за појава на локални пожари па затоа ве советувам за крајна претпазливост овој перио од 10тина дена. Секако освен на југоистокот и истокот ваква појава е можна и во останатите предели на државава.

За нови и детални информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ како и на КОСТАДИН ПАВЛОВ

 

23 Прегледи

МЕТЕОРОЛОГОТ СЛАВЧО ПОПОСКИ: ТРЕБА ДА БИДЕМЕ ПОДГОТВЕНИ НА ВРЕМЕНСКИ НЕПОГОДИ: СТУДОВИ, ГОРЕШТИНИ, ПОПЛАВИ И СУШИ!

Почитувани граѓани во последните 2-3 години сме сведоци на многу невообичаени времени појави како на пример: Интензивни врнежи, поплави, екстремни студови и топлини како и појава на Антициклони и суши. Многу ќе речат дека ова е дело на HAARP системот. Не е! Во оваа ситуација се работи на нормални климатски појави.

Глобалното затоплување и Заладување како и ледената доба која често се споменува во јавноста е нормален период низ кој земјата поминува. Од секогаш сме имале појава на екстремни студови и топлини, поплави, големи снегови и големи суши а вакви појави ќе имаме и во иднина затоа нашата цел е реално да ги информираме на граѓаните за тоа што се случува со климата и дека системот HAARP моментално нема влијание кај нас и дека сите природни појави како поплави, суши, екстремни студови и топлини сме ги имаче многу одамна и ќе ги имаме и во иднина.

За нови и детални информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ

 

 

30 Прегледи

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА НА СЛАВЧО ПОПОСКИ!

Почитувани граѓани со оглед на тоа дека во слединот подолг период времето ќе биде стабилно, сончево, суво и се потопло Биометеоролошките услови ќе бидат нешто поповолни што значи граѓаните нема да чувствуваат многу тегоби и здравствени проблеми.

Сепак метеопатите можно е да имаат повремени тегоби и здравствени проблеми и тоа поради големата разлика на утринските и на дневните температури кој имаат разлика дури од околу 20 степени што е огромна.

Доколку се појават овие здравствени проблеми истите ќе осеќаат повремена главоболка, нервоза и несоница како и болки во коските и на местата на старите рани.

За нови и детални информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ

 

24 Прегледи

НЕМА КРАЈ НА ЛЕТОТО: ЦЕЛИОТ БАЛКАН ГО ЧЕКА ПЕКОЛ И СУША!

Почитувани наши граѓани според најновите анализи на времето направени денес освен нашата држава суша и многу високи температури на воздухот ќе го зафатат целиот Балкански Полуостров во следниот подолг временски период (период од речиси 10тина дена) што значи над целиот Балкан времето ќе биде стабилно, сончево и МНОГУ ТОПЛО време со мали исклучоци во некои деновикога ретко е можна мала нестабилност но тоа не би били ништо осбено.

Температурите на воздухот кој се очекуваат ширум Балканскиот Период во следниот период на многу места ќе се искачат до околу па и над 35 степени додека локално се очекуваат температури дури и до околу 40 степени. Да напоменеме дека овие температури се мерат под сенка додека на сонце истите се многу повисоки.

За нови и детални информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ

 

31 Прегледи