ВЕЧЕРВА ПОЧУТВСТУВАН НОВ ЗЕМЈОТРЕС ВО ЈУГОЗАПАДНА МАКЕДОНИЈА!

Вечерва поточно во 22:34 часот земјотрес со интензитет од 2.9 степени според ихтер е почувствуван во југозападниот дел на Македонија. Епицентарот на земјотресот е во Ресенско поточно 2 километри северозападно од селото Јанковец и истиот се наоѓа на 2 километри длабочина.

За нови и детални информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ и на КОСТАДИН ПАВЛОВ

 

53 Прегледи

ЕКСКЛУЗИВНО И НАЈНОВО: ОДСЕГА ПА НАТАМУ СЛЕДЕТЕ НЕ И НА YOU TUBE КАНАЛОТ НА МЕТЕОМАКС!

Почитувани наши граѓани одсега тимот на Метеомакс отвора YOU TUBE КАНАЛ па временските прогнози и анализи можете да ги следете и таму. Со ова одиме еден голем чекор напред.

Во продолжение погледнете го првото видео на you tube на Метеомакс:

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DSBEYRGYMQIA%26feature%3Dyoutu.be&h=ATOkk-

Секако за нови и детални информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ и на КОСТАДИН ПАВЛОВ

 

 

56 Прегледи

АНАЛИЗА ЗА СЕПТЕМВРИ: ВАКВО ВРЕМЕ МОЖЕТЕ ДА ОЧЕКУВАТЕ

Почитувани најновите анализи на времето направени за новиот месец кој ни доаѓа (септември) укажуваат на тоа дека може да очекуваме повторно помалку врнежи од просечните за септември месец но и малку повисоки температури од ормалните за тој дел од годината што значи стабилни и топли денови може да очекуваме и во месецот септември.

Сепак и покрај ова мора да напомене дека можни се и исклучоци односно денови кога ќе имаме и посвежо и врнежливо време но тоа зависи од тоа како понатаму ќе се разпоредуваат воздушните маси и системи над Европскиот Континент. Ние како и секогаш така и овој пат континуирано ке го следиме понатамошниот развој на времето и навремено за се ќе бидете информирани.

За нови и детални информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ и на КОСТАДИН ПАВЛОВ

 

64 Прегледи

НАЈНОВА АНАЛИЗА: ПРОМЕНИ НА МЕТЕОРОЛОШКИТЕ МОДЕЛИ!

Почитувани граѓани понекогаш на времето не може да му се знае како што е ситуацијата овој пат. Прво станува збор за големото заладување кој еден од метеоролошкит емодели го црташе синоќа додека другиот модел црташе далеку потопло време па така тој модел што црташе значително потопло време ПОБЕДИ (ГОЛЕМОТО ЗАЛАДУВАЊЕ Е УКИНАТО).

Како второ стабилното, сончево и МНОГУ ТОПЛО време ќе се задржи до понеделник со максимални дневни температури на воздухот кој ќе се искачуваат особено во недела и во понеделник во интервалот од 30 до 38 степени.

Најновите анализи на времето укажуваат на промена на времето во вторник особено доцна попладнето и вечерта и тоа поради приближување на фронтално пореметување од северозапад. Околу оваа состојбата континуирано ќе се следи и навремено за се ќе бидете информирани.

За нови и детални информации околу временската состојба следете го официјалниот фејбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ и на КОСТАДИН ПАВЛОВ

 

 

44 Прегледи