СЕ ОДИ НАОПАКУ: ЗАПОЧНАА ДА ЦУТАТ КОКИЧИЊАТА – ДУРИ ДОПРВА ПОЧНУВА ЗАТОПЛУВАЊЕТО!

Релативно топлото време за овој период од годината во текот на изминатиот период во државава предизвика да расцвета предвесникот на пролетта Кокичето. Овие денови од страна на граѓаните имаме токму вакви информации како тие забележале нивно цветање.

Ова е премногу невообичаено на самиот почеток на јануари да започнат да цветаат кокичињата. Сепак значителното затоплување на времето допрва доаѓа а тоа значи дека во следниот период ќе имаме многу повисоки температури на воздухот за разлика од оние кои ги имаме сега.

Пролетните 15 степени а ме дури и повеќе во следниот период можно е да предизвикаат и расцутување и на другите пролетни цвеќиња и се друго останато што цути во текот на пролетниот период.

Покрај пролетното топло време значително топење на белата покривка ќе има на планинските и скијачките центри во државава така да доколку планирате во текот на следниот период да појдете некаде на планина и да уживате во снежната бајка и скијањето СТЕ СЕ ИЗЛАЖАЛЕ. Такво нешти не очекувајте ни малку.

Вистинска зима, снег и многу ниски температури на воздухот какви што личат за овој дел од годината нема на видик.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ и на КОСТАДИН ПАВЛОВ

31 Прегледи

ПРОЛЕТЕН БОЖИК И МНОГУ ВИСОКИ ТЕМПЕРАТУРИ (АНАЛИЗА)

За разлика од минатиот Божик во 2017 кога имавме ЕКСТРЕМНО ниски температури на воздухот и снег овој Божик ќе ни донесе вистинска пролет со многу високи температури на воздухот кој ќе се дури за десет степени повисоки од нормалните за овој дел од годината. Очекуваните температури на многу места ќе се искачат до околу 10 степени додека во централните и во југоисточните предели до околу а можно е и над 15 степени да се искачат истите.

Ова премногу лошо ќе влијае врз граѓаните и ќе услови зголемена можност од појава на вируси и на настинки. Кај метеопатите пак можна е појава на главоболка, болка во коските и на местата од старите рани како и повремена нервоза и тежина во главата и во телото. Вакви симптоми покрај кај метеопатите можно е да се појават и кај обичните граѓани.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ и на КОСТАДИН ПАВЛОВ

46 Прегледи

АНАЛИЗА: ВО СЛЕДНИОТ ПЕРИОД КАТАСТРОФАЛНО ТОПЕЊЕ НА СНЕГОТ НА ПЛАНИНИТЕ ВО ДРЖАВАВА! (НЕМА СКИЈАЊЕ)

Под влијание на невообичаено топла воздушна маса која продира од јужните географски широчини во текот на следните денови ќе услови КАТАСТРОФАЛНО топење на снежната покривка на повисоките места и на планините па така токму ова МНОГУ ЛОШО ќе влијае за лубителите на зимскиот спорт што значи некои од вас доколку планираат во следните денови да одат на планина и да скијат тоа да не го прават.

Во следните денови температурите на многу места ќе се искачат над 10 степени а во централните и во југоисточните предели истите се очекува да се искачат дури и до околу а можно и над 15 степени.

Со оглед на тоа дека по котлините ќе има магла и ниска облачност на овие места ќе остане нешто постудено па така невообичаено топло ќе биде и на повисоките места и на планините.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ и на КОСТАДИН ПАВЛОВ

35 Прегледи