НОВ АРКТИЧКИ ВОЗДУХ ЌЕ СТИГНЕ ДО САД – ВИНОВНИКОТ ЗА ТОПЛИОТ БРАН И ПРОЛЕТТА КАЈ НАС!

Во текот на следниот период од Арктикот кон САД ќе се спушти нов поларен воздух кој повторно ќе ги спушти температурите на воздухот на екстремно ниво ( и под -30 степени додека на крајниот север и до околу -40 степени).

Од друга страна пак кај нас ќе владее вистинска пролет и ќе владеат вистински пролетни температури на воздухот кој во централните и во југоисточните предели ќе достигнат дури и до 16, 17 степени.

Виновник за вистинската пролет кај нас е токму овој Арктички бран кој ќе се спушти кон САД.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ и на КОСТАДИН ПАВЛОВ

42 Прегледи

ТЕМПЕРАТУРИ ДУРИ И ЗА ПОВЕЌЕ ОД ДЕСЕТ СТЕПЕНИ ПОВИСОКИ ОД НОРМАЛНИТЕ – ВИСТИНСКА ПРОЛЕТ!

Најновите анализи на времето кој што ние ги направивме повторно укажуваат на тоа дека веќе од утре (недела) па во следните неколку денови после тоа територијата на нашата држава ќе биде под влијание на стабилна, сува и невообичаено топла воздушна маса која веќе продира од јужните географски широчини.

Истата ќе услови стабилно, суво, сончево време без врнежи. Саво оваа ноќ и утре претпладне ќе има нешто повеќе облаци. Ќе дува слаб до умерен ветер претежно од северен правец кој Долж Повардарието и на југоисток ќе се засилува по интензитет.

Максимумот на температурите на воздухт ќе се искачуваат на многу места до а понекаде и над 10тиот степен додека во централните и во југоисточните предели истите ќе се искачат дури и до 17, 18 степени.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ и на КОСТАДИН ПАВЛОВ

62 Прегледи