НИТУ ЕДЕН ОБЛАК НАД МАКЕДОНСКОТО НЕБО – СПРЕМЕТЕ СЕ ЗА ВИСТИНСКА ПРОЛЕТ!

Ова претпладне во државава како што можете да погледнете на горната радарска слика има целосна ведрина.

Сето ова е увод за вистинската пролет која не очекува во текот на следниот временски период. Температурите на воздухот ќе бидат во ГОЛЕМ ПОРАСТ и истите ќе бидат НЕВООБИЧАЕНО високи за овој зимски период од годината.

Многу сонце и ведрина со максимум на температурите на воздухот кој речиси насекаде ќе се искачуваат до околу 10тиот степен па и повеќе додека во централните и во југоисточните предели истите ќе достигнат дури и до 16, 17 степени, тоа е сликата за следниот период за нашата држава.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ и на КОСТАДИН ПАВЛОВ

44 Прегледи