НИТУ ЕДЕН ОБЛАК И МНОГУ ТОПЛИНА – ИЗМЕРЕНИ РЕЧИСИ 20°C ВО МАКЕДОНИЈА

Африкански бран и невообичаено високи температури на воздухот како и многу сонце и топлина во нашата држава. Таква е сликата во поглед на времето кај нас.

Денес (вторник) како и вообичаено најтопол град беше Гевгелија каде се измерени дури 19°C.

Токму ова многу топло време условува и значително топење на снежната покривка на планините како и на скијачките центри. Ваква е ситуацијата поради поларната зима во САД која речиси цела зима владее токму таму.

Ваквите невообичаено високи температури на воздухот ќе услови понатамошно будење на природата.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ и на КОСТАДИН ПАВЛОВ

45 Прегледи