ПОСЛЕДНА АНАЛИЗА: МАКЕДОНИЈА ЌЕ ЈА ЗАТРУПА СНЕГ! БИДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ!

Според последните направени анализи до утре (понеделник) наутро а особено до вторник наутро целата наша држава ќе биде покриена со снежна покривка. Се очекува ГОЛЕМА КОЛИЧИНА на снег.

Очекувана количина на снег: На пониските места за време на овој снежен бран од 10 до 20 цм – на некои места преку 30 – 40 сантиметри додека на планините зголемување на снежната поркивка дури за преку 60 – 70 цм.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ.

Почитувани граѓани и сограѓани одсега па натаму преку најшиот најголем метеоролошки медиум во Македонија можете да ја рекламирате вашата фирма. За подетални информации контактирајте ме на мојот официјален фејсбук профил. СЛАВЧО ПОПОСКИ.

32 Прегледи

КРАЈНО ВНИМАНИЕ: СНЕЖЕН БРАН ЈА ЗАФАЌА ДРЖАВАВА – ОЧЕКУВАЈТЕ МНОГУ СНЕГ!

Според последните анализи веќе западот и југозападот на државава е зафатен од снежниот бран каде снежните врнежи се интензивираат а веќе е формирана и снежна покривка.

Понатаму до вечерва снежните врнежи ќе се прошират насекаде и на многу места ќе бидат ИНТЕНЗИВНИ и насекаде ќе се формира снежна поркивка.

На пониските места од 10 до 20 сантиметри а особено на југозапад и на југ како и запад понекаде дури и преку 30 – 40 цм а на повисоките места и на планините истата ќе се зголеми дури и за преку 50 сантиметри.

Снежните врнежи ќе продолжат и утре (понеделник) со што снежната покривка ќе се зголемува.

Температурите на воздухот континуирано ќе опаѓаат па така насекаде ќе бидат негативни па така поради нискит етемператури ќе има појава на голомразица а поради северниот ветер понекаде ќе има појава на снежни наноси.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: На возачите им се препорачува КРАЈНО ВНИМАТЕЛНО д авозат додека на планинарите и оние кој веќе се наоѓаат на планините ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ да не се движат низ планините и да не се оддалечуваат од своите викендички.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ.

Почитувани граѓани и сограѓани одсега па натаму преку најшиот најголем метеоролошки медиум во Македонија можете да ја рекламирате вашата фирма. За подетални информации контактирајте ме на мојот официјален фејсбук профил. СЛАВЧО ПОПОСКИ.

30 Прегледи