НАМЕСТО КЛИМАТОЛОШКА ПРОЛЕТ ЛЕДЕНА ДОБА И ВО МАКЕДОНИЈА: ТЕМПЕРАТУРИТЕ ПАЃААТ ДУРИ ДО ОКОЛУ -20 °C

Под влијание на циклонска активност и на НЕВООБИЧАЕНО СТУДЕНА воздушна маса од Арктикот во државава и понатамѕ на повеќе места ќе има врнежи од снег со променлив интензитет додека снежната покривка и понатаму ќе се зголемува.

Овој поларен бран својот максимум ќе го достигне токму во четврток кога стартува климатолошката пролет.

Поради разведрувањето на повеќе места кое ќе се случи ноќта среда кон четврток ќе услови невообичаено ниски и сибирски температури на воздухот кој на многу места ќе се спуштат под -10 степени и истите во четврток наутро ќе се спуштат во интервалот од -17 до -8 степени додека на некои места истите е можно да се спуштат дури до околу -20 степени додека на високите планини и под -20 степени.

Поради ваквата ситуација и тоа како ќе има појава на голомразица па така на возачите им препорачуваме КРАЈНО ВНИМАТЕЛНО да управуваат со своите возила со цел да не дојде до некоја несакана ситуација.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ.

Почитувани граѓани и сограѓани одсега па натаму преку најшиот најголем метеоролошки медиум во Македонија можете да ја рекламирате вашата фирма. За подетални информации контактирајте ме на мојот официјален фејсбук профил. СЛАВЧО ПОПОСКИ.

45 Прегледи

ЛЕДЕНА ДОБА НА БАЛКАНОТ: ПОЛАРНИОТ ВРТЛОГ ГО ЗАЛЕДИ ЦЕЛО ЈАДРАНСКО МОРЕ!

Поларниот вртлог проследен со ЕКСТРЕМНО НИСКИ температури на воздухот кој буквално ја зафаќа цела Европа и цел Балкански Полуостров успеа да ги заледи градовите долж јЈадранското приморје каде врнежи од снег освен на северен Јадран се забележани дури се до јужната половина од истиот поточно во Далмација.

Долго најавуваниот поларен бран кој се спушта од Арктикот започна да ги зема и првите жртви низ Европа додека во следните неколку денови на Балканот температурите на воздухот ќе паднат дури и до околу -20 степени па дури и под -20 степени.

Овој огромен поларен вртлог е поради силниот Антициклон кој е распостран над северна и над североисточна Европа и токму ова условува слободно од Арктикот буквално низ цел Европски Континент како и Балкан да се спушта поларна воздушна маса проседена со ЕКСТРЕМНО НИСКИ температури на воздухот.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ.

Почитувани граѓани и сограѓани одсега па натаму преку најшиот најголем метеоролошки медиум во Македонија можете да ја рекламирате вашата фирма. За подетални информации контактирајте ме на мојот официјален фејсбук профил. СЛАВЧО ПОПОСКИ.

42 Прегледи

НОВ БРАН НА ВРНЕЖИ ОД СНЕГ ЌЕ НАВЛЕЗАТ ВО ДРЖАВАВА! СНЕЖНАТА ПОКРИВКА ЌЕ СЕ ЗГОЛЕМУВА

Под влијание на циклонска активност со центар над Јонско Море и понатаму ќе имаме врнежи.

Во моментов од запад и југозапад сењ приближува нова тура на врнежи од снег а тоа можете да го погледнете на горната радарска фотографија.

Овие врнежи од снег ќе условат понатамошно зголемување на снежната покривка додека температурите на воздухот ќе бидат ДАЛЕКУ ПОД ПРОСЕКОТ за овој дел од годината.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ.

Почитувани граѓани и сограѓани одсега па натаму преку најшиот најголем метеоролошки медиум во Македонија можете да ја рекламирате вашата фирма. За подетални информации контактирајте ме на мојот официјален фејсбук профил. СЛАВЧО ПОПОСКИ.

35 Прегледи

СНЕЖНИТЕ ВРНЕЖИ ЌЕ ПРОДОЛЖАТ – ДЕТАЛНА АНАЛИЗА!

Под влијание на циклонска активност и на влажна и МНОГУ СТУДЕНА воздушна маса од север ќе услови понатамошен продолжеток на врнежите од снег и истите ќе условат зголемување на снежната покривка.

Поради ветерот кој ќе го имаме со слаб до умерен интензитет понекаде ќе има појава на снежни наноси.

Максималните дневни температури на воздухот ќе се искачуваат во интервалот од -4 до 2 степени.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ.

Почитувани граѓани и сограѓани одсега па натаму преку најшиот најголем метеоролошки медиум во Македонија можете да ја рекламирате вашата фирма. За подетални информации контактирајте ме на мојот официјален фејсбук профил. СЛАВЧО ПОПОСКИ.

32 Прегледи

СНЕЖЕН БРАН: МАКЕДОНИЈА ПОД СНЕГ!

Под влијание на длабок циклон со центар над Јонското Море условува врнежи од снег насекаде низ држава каде е формирана снежна покривка.

Циклонот и натаму ќе се задржува над Јонското Море и истиот и тоа како ќе влијае на времето кај нас каде ќе продолжат снежните врнежи и понатамошното зголемување на снежната покривка.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Поради снежните врнежи КРАЈНА ВНИМАТЕЛНО со вашите автомобили додека поради северниот ветер на некои места ќе има појава на снежни наноси.

Посетителите на планините или скијачките центри во ваква ситуација ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ да не се движат низ планините и да не се оддалечуваат од своите викендички.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ.

Почитувани граѓани и сограѓани одсега па натаму преку најшиот најголем метеоролошки медиум во Македонија можете да ја рекламирате вашата фирма. За подетални информации контактирајте ме на мојот официјален фејсбук профил. СЛАВЧО ПОПОСКИ.

37 Прегледи