ЖАЛНО: ЦИКЛОНОТ ДИМИТАР ЗАМРЗНА СЕ – ПОГЛЕДНЕТЕ

Почитувани граѓани како што и претходно беше најавено циклонот ДИМИТАР кој во изминатите неколку денови ја зафати нашата држава услови врнежи од снег и формирање на бела покривка во поголем дел од нашата држава.

Истиот со склоп на значително постудената воздушна маса од Арктикот услови и сеуште условува невообичаено ниски температури на воздухот кој на повеќе места во текот на изминатата ноќ услови негативни температури на воздухот па така токму поради ова продолжи понатамошното замрзнување на овошките на кој сигурно им е нанесена штета.

На следните неколку фотографии можете да ја погледнете штетата и замрзнатите овошки кој ги предизвика циклонот ДИМИТАР во склоп со студената воздушна маса од Арктикот:

За подетални информации контактирајте ме на мојот официјален фејсбук профил каде можете да ја погледнете и секоја ново – обновена временска состојба СЛАВЧО ПОПОСКИ!

 

 

 

76 Прегледи