НАЈНОВИ ДЕТАЛИ:ТОДОР ДОНЕСЕ ЗИМА И МНОГУ СНЕГ НА БАЛКАНОТ!

Во изминатите 24 часа Балканскиот Полуостров беше зафатен од студен воздух кој се спушти од север и истиот беше во склоп со циклонот ТОДОР.

Токму ова заладување услови интензивни снежни врнежи на планинските места во Словенија и во Хрватска а снег паѓаше и на планинските места дури и во Далмација.

За само краток временски период на планинските места во овие две држави температурите на воздухот паднаа дури на 0 степени па и под таа вредност.

Сепак ова и не е нешто неочекувано за овој дел од годината и ова кај нас често се случува во овој временски период од годината.

За подетални информации контактирајте ме на мојот официјален фејсбук профил каде можете да ја погледнете и секоја ново – обновена временска состојба СЛАВЧО ПОПОСКИ.

3559 Прегледи