АНАЛИЗА НА МЕТЕОРОЛОГ ПОПОСКИ: ОПАСНОСТ ОД НЕВРЕМЕ ПОРАДИ ЗАГРЕАНАТА АТМОСФЕРА ПОНАТАМУ!

Понатаму атмосферата значително ќе се загрева поради Африканскиот бран и многу високите температури на воздухот како и поради ЕКСТРЕМНО ВИСОКИОТ УВ ИНДЕКС, од друга страна пак истата и полека се повеќе и повеќе ќе се дестабилизира од викендот кој ни доаѓа па така и на повеќе места разват условите за врнежи и за грмежи како и за ПОИНТЕНЗИВНИ АТМОСФЕРСКИ ПРОЦЕСИ (НЕВРЕМЕ).

Ние понатаму детално ќе ја анализираме ситуацијата и развојот на временската состојба над нашата држава и за многу скоро време ќе излеземе и со конечка прогноза околу ова а доколку треба и со ВОНРЕДНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА.

За подетални информации контактирајте ме на мојот официјален фејсбук профил каде можете да ја погледнете и секоја ново – обновена временска состојба СЛАВЧО ПОПОСКИ!

 

5339 Прегледи